BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Cursus Keuren lasapparatuur NEN-EN-IEC 60974-4

Cursus Keuren lasapparatuur NEN-EN-IEC 60974-4

Doelgroep

Wilt u lasapparatuur keuren volgens NEN-EN-IEC 60974-4? Dan is de erkende en praktisch ingevulde keurmeester cursus van Ingenium een goede keuze voor u! De cursus wordt gegeven in het Ingenium keurmeester praktijkcentrum in Lexmond en op in company basis.

Doel

Dat elektrische arbeidsmiddelen moeten worden gekeurd volgens de norm NEN 3140 is over het algemeen bekend. Ook lasapparatuur valt onder de keuringsplicht en moeten op regelmatige basis worden gekeurd.

Op het moment dat een organisatie stalen constructies gaat ontwikkelen onder CE dan moet de organisatie voldoen aan de EN 1090. In deze norm worden eisen gesteld aan lasapparatuur. Deze moeten gevalideerd worden (op kwaliteit beoordeeld) en periodiek worden gekeurd volgens de NEN-EN-IEC 60974-4. In deze norm is de visuele inspectie en zijn de metingen inclusief de grenswaarden vastgelegd.

Voor de volledigheid: de validatie van lasapparatuur wordt niet behandeld tijdens deze cursus.

De cursus is opgedeeld in een theoriedeel en een praktijkdeel.

Theorie NEN-EN-IEC 60974-4 keurmeester cursus

 • Relatie arbowetgeving, NEN-EN-IEC 60974-4 en NEN 3140
 • Achtergronden van de soorten lasapparatuur
 • Theorie keuringen NEN-EN-IEC 60974-4
 • Risico’s elektriciteit in het kader van NEN-EN-IEC 60974-4
 • Visuele inspectie van lasapparatuur
 • Theorie metingen, grenswaarden en meetmethoden voor weerstand beschermingsleiding, isolatieweerstand, verschilstroom (primair en secundair) en open klemspanning
 • Administratieve afhandeling van keuringen volgens NEN-EN-IEC 60974-4

Duur

De cursus duurt 1 dag lesstofbehandeling inclusief practicum.

Praktijkdeel

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan verschillende typen lasapparatuur onder begeleiding van de docent. Tijdens het praktijkdeel kan gebruik worden gemaakt van uw eigen meetinstrument.

De cursus keuren lasapparatuur wordt op een vlotte wijze gegeven waarbij de cursist centraal staat en het element humor niet vergeten wordt.

Vooropleiding

Wij verwachten dat de cursist een cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140 heeft gevolgd.

Resultaat

Door het volgen van de NEN-EN-IEC 60974-4 keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Investering

Uw investering bedraagt € 395,-

Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, inclusief cursusboek en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren van lasapparatuur volgens NEN-EN-IEC 60974-4 organiseren? Dit kan snel en praktisch worden uitgevoerd. Voor informatie hierover kunt u uiteraard contact opnemen

Locaties

De cursus keurmeester lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 60974-4 wordt verzorgd in Lexmond en op in-company basis.

Planning

Cursusdata locatie Hengelo:

 • 17 december 2024

Cursusdata locatie Lexmond:

 • 28 juni 2024 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
 • 05 september 2024
 • 18 november 2024

Aanmelden

U wilt zich aanmelden voor de cursus keurmeester lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 60974-4? Klik op de knop "Direct inschrijven" en selecteer de datum en locatie van uw keuze. U ontvangt direct een bevestiging van de aanmelding voor de cursus.

Bij vragen over de cursus kunt u uiteraard contact met ons opnemen.