BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Cursus Keuren aggregaten

Cursus Keuren aggregaten

Doelgroep

De praktisch ingevulde keurmeester cursus is bedoeld voor medewerkers die reeds actief zijn als NEN 3140 keurmeester elektrische arbeidsmiddelen en zich verder willen verdiepen in het keuren van aggregaten en generatoren. Opgeleide NEN 3140 keurmeesters mogen zowel eigen aggregaten keuren als aggregaten van derden keuren.

Inhoud

Aggregaten zijn lastig te keuren. Ze vormen enerzijds een voedend net en zijn daarnaast verplaatsbare motorische en elektrische arbeidsmiddelen. Aggregaten kunnen zijn voorzien van isolatiebewakers of aardlekschakelaars en worden motorisch aangedreven. Hierdoor is er naast de machinerichtlijn ook de NEN 3140 en de NEN 1010 van toepassing. De keuring beslaat het beoordelen van al deze verschillende elementen. Het keuren van aggregaten vormt tevens een risico voor de keurmeester. Vandaar dat ook aan het veilig keuren uitgebreid aandacht wordt besteed.

Werkwijze

De cursus keurmeester aggregaten bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens het theoriedeel van worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wetgeving aggregaten
  • De visuele inspectie
  • Veiligheid bij meten aan aggregaten
  • Kwalificaties voor personen
  • Stroomstelsels en beschermingsmaatregelen
  • Metingen aan elektrische installaties
  • Meten en beproeven volgens NEN 1010 en NEN 3140
  • Meten van isolatiebewakers en aardlekschakelaars m.b.v. een installatietester
  • Theorie van elektrische aggregaten
  • Rapportage van keuringen

In het praktijkdeel van de cursus worden visuele inspecties en metingen uitgevoerd aan diverse beschikbare aggregaten. Tijdens de cursus zijn diverse installatietesters beschikbaar voor het oefenen van de diverse metingen. Uiteraard kunt u ook uw eigen NEN 1010/NE 3140 installatietester meenemen naar de cursus.

De cursus keuren aggregaten wordt gegeven op een praktische en ´vlotte´ wijze waarin de cursist centraal staat.

Cursusduur

De cursus duurt 2 dagen lesstofbehandeling incl. practicum en praktijktoets.

Resultaat

Door het volgen van de cursus keuren aggregaten voldoen zowel de werkgever als de deelnemers aan de door de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.

Investering

De investering bedraagt 695 euro per cursist.

Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch, examen en certificaat.

Wilt u de cursus keuren aggregaten bij u op locatie organiseren? Neem contact met ons op voor nadere informatie.

Het opleidingsfonds van Technbiek Nederland, OTIB, heeft het cursusaanbod opengesteld. Dit betekent dat het installatiebedrijf niet meer gebonden is aan de cursussen in de gidsen, maar dat men ook Ingenium B.V. in kan schakelen, gebruikmakend van de subsidieregelingen.

Locatie

De cursus keurmeester aggregaten wordt verzorgd in onze praktijkcentrum in Lexmond.

Planning

Locatie Hengelo

- donderdag 20 juni en vrijdag 21 juni 2024

- woensdag 18 december en donderdag 19 december 2024

Locatie Lexmond

- woensdag 18 september en donderdag 19 september 2024

- woensdag 11 december en donderdag 12 december 2024

Aanmelden via site

Wilt u zich aanmelden voor de keurmeester aggregaten cursus? Klik dan op de knop "Direct inschrijven" onderaan deze pagina en selecteer de datum van uw keuze. U ontvangt direct een bevestiging van de aanmelding.