BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Cursus NEN 3140 keuren elektrische arbeidsmiddelen herhaling

Cursus NEN 3140 keuren elektrische arbeidsmiddelen herhaling

Doelgroep

De herhalingscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 is bedoeld voor keurmeesters welke al enkele jaren actief zijn als keurmeester.

Keurmeesters zijn na afloop bevoegd voor zowel het NEN 3140 keuren van de arbeidsmiddelen, elektrische handgereedschappen en elektrische driefasenmachines voor de eigen organisatie als het uitvoeren van keuringen voor derden.

Doel

Een herhalingscursus is geen wettelijke verplichting. Onze onderbouwing hiervoor vindt u HIER. Toch kan het zo zijn dat vanuit een intern kwaliteitssysteem een herhalingscursus wordt vereist. Ook vernemen wij vaak dat keurmeesters tegen enkele praktische problemen aanlopen. Een verdiepingscursus keuren NEN 3140 voor gevorderden is soms te diepgaand. Met de herhalingscursus keuren NEN 3140 geven wij hier invulling aan.

Inhoud

De cursus is opgedeeld in een theoriedeel en een praktijkdeel.

Theorie NEN 3140 Keurmeester cursus

  • Herhaling theorie keuringen
  • Herhaling visuele inspectie van elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines
  • Herhaling metingen, grenswaarden en meetmethoden

Belangrijk onderdeel van de herhalingscursus zijn:

  • Ervaringen van de cursisten tijdens het uitvoeren van de keuringen
  • Metingen aan apparatuur met afwijkende lekstroomwaarden (ontstoringscondensatoren)

Praktijkdeel NEN 3140 Keurmeester cursus

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde arbeidsmiddelen onder begeleiding van de docent. Tijdens het praktijkdeel wordt onder andere gebruik gemaakt van de EazyPAT, EazyPAT 3140 usb, EazyPAT XE, MultiPAT, MultiPAT 3140, MultiPAT XE en SafetyPAT 3140 van Nieaf-Smitt, de Metrel GammaGT, Metrel DeltaGT, Metrel SigmaGT, de Fluke 6200 en Fluke 6500 en de Metratester 5 en Secutest SII van Gossen Metrawatt.

De cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 wordt op een vlotte wijze gegeven waarbij de cursist centraal staat en het element humor niet vergeten wordt.

Cursusduur

De cursus duurt 0,5 dag lesstofbehandeling inclusief practicum.

Resultaat

Door het volgen van de NEN 3140 keurmeester herhalingscursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Investering

Uw investering bedraagt 195 euro.

Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company herhalingscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 organiseren? Dit kan snel en praktisch worden uitgevoerd. Voor informatie hierover kunt u uiteraard contact opnemen.

Onder specifieke omstandigheden kan deze training onder een OOM ESF of OTIB subsidie vallen.

Het opleidingsfonds van Techniek Nederland, OTIB, heeft het cursusaanbod opengesteld. Dit betekent dat het installatiebedrijf niet meer gebonden is aan de cursussen in de gidsen, maar dat men ook Ingenium Bedrijfsadvies in kan schakelen, gebruikmakend van de subsidieregelingen.

Locaties

De herhalingscursus keurmeester Elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 herhaling wordt verzorgd in het Ingenium keurmeester praktijkcentrum in Lexmond.Ook in Hengelo wordt de training verzorgd.

Planning

Cursusdata locatie Hengelo:

  • 20 september 2024 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
  • 04 december 2024

Cursusdata locatie Lexmond:

  • 23 september 2024 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
  • 05 november 2024
  • 04 december 2024

Aanmelden via site

U wilt zich aanmelden voor de herhalingscursus keuring elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140? Klik op de knop "Direct inschrijven" en selecteer de datum en locatie van uw keuze. U ontvangt direct een bevestiging van de aanmelding voor de keurmeester NEN 3140 cursus.