BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Cursus Keuren medische apparatuur NEN-EN-IEC 62353

Cursus Keuren medische apparatuur NEN-EN-IEC 62353

Doelgroep

Wilt u medische elektrische apparatuur zoals elektrische ziekenhuisbedden keuren volgens NEN-EN-IEC 62353? Dan is de erkende en praktisch ingevulde keurmeester cursus van Ingenium een goede keuze voor u! De cursus wordt in het Ingenium keurmeester praktijkcentrum in Lexmond en op in company basis.

Doel

Dat elektrische arbeidsmiddelen moeten worden gekeurd volgens de norm NEN 3140 is over het algemeen bekend. Ook medische apparatuur, welke in medische ruimten valt onder de keuringsplicht en moeten op regelmatige basis worden gekeurd. Hiervoor is de norm NEN-EN-IEC 62353:2008 voor opgezet. De formele naam van de norm is: Medische elektrische toestellen – Periodiek testen en testen na reparatie van medische elektrische toestellen.

Voor wat betreft de metingen heeft de NEN-EN-IEC 62353 grote overeenkomsten met de keuring volgens NEN 3140.

In de NEN-EN-IEC 62353 is medische apparatuur in een aantal categorieën opgedeeld. Deze categorieën hebben te maken met de wijze waarop medische apparatuur in contact staat met de patiënt.

Inhoud

De cursus is opgedeeld in een theoriedeel en een praktijkdeel.

 • Theorie NEN-EN-IEC 62353 keurmeester cursus
 • Relatie arbowetgeving, NEN-EN-IEC 62353 en NEN 3140
 • Achtergronden van de productgroepen van medische apparatuur en de bijbehorende symbolen (B-type, F-type, BF-type en CF-type)
 • Theorie keuringen NEN-EN-IEC 62353
 • Keuringsbevoegdheid NEN-EN-IEC 62353
 • Risico’s elektriciteit in het kader van NE-EN-IEC 62353 en NEN 3140
 • Visuele inspectie van medische elektrische apparatuur
 • Theorie metingen, grenswaarden en meetmethoden voor weerstand beschermingsleiding, isolatieweerstand, vervangende lekstroom, verschilstroom en patiënt lekstroom
 • Administratieve afhandeling van keuringen volgens NEN-EN-IEC 62353

Duur

De cursus duurt 1 dag lesstofbehandeling incl. practicum en praktijktoets.

Praktijkdeel

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan medische apparatuur onder begeleiding van de docent. Tijdens het praktijkdeel kan gebruik worden gemaakt van uw eigen meetinstrument..

De cursus keuren elektrische medische apparatuur wordt op een vlotte wijze gegeven waarbij de cursist centraal staat en het element humor niet vergeten wordt.

Resultaat

Door het volgen van de NEN-EN-IEC 62353 keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Investering

 • per cursist: € 395,-

Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren elektrisch medische apparatuur organiseren? Dit kan snel en praktisch worden uitgevoerd. Voor informatie hierover kunt u uiteraard contact opnemen

Locaties

De cursus keurmeester NEN-EN-IEC 62353 wordt verzorgd in Lexmond en op in-company basis.

Planning

Cursusdata locatie Hengelo:

 • 26 juni 2024 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
 • 13 december 2024

Cursusdata locatie Lexmond:

 • 12 november 2024 (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Aanmelden

U wilt zich aanmelden voor de cursus keuring medische apparatuur volgens NEN-EN-IEC 62353? Klik op de knop "Direct inschrijven" en selecteer de datum en locatie van uw keuze. U ontvangt direct een bevestiging van de aanmelding voor de cursus.

Bij vragen over de cursus kunt u uiteraard contact met ons opnemen.