BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Nieuws

ZZP-er en gekeurd materiaal - 27-09-2012


De Zelfstandige zonder personeel is en blijft verantwoordelijk voor het gebruiken van gekeurd en dus veilig materieel op bouwplaatsen.


Op 26 september 2012 heeft de Stichting ZZP Nederland het volgende nieuwsbericht geplaatst:

ZZP Nederland:

Ook voor zzp’ers is het op heel veel kleine bouwlocaties in de binnenstad vaak onveilig werken. Op maar liefst 84% van deze locaties wordt onveilig gewerkt met steigers, ladder en  trappen. Dit jaar heeft de Inspectie 71 boetes opgelegd (bij controle op 650 bouwlocaties), waarvan drie aan werknemers die onveilig werkten terwijl de werkgever wel had gezorgd voor een veilige werkplek.

Dodelijke afloop
Jaarlijks gebeuren er bij onderhoud aan gebouwen zo’n 10 tot 15 ongevallen met dodelijke afloop, meestal door een val van een ladder of steiger. Op de locaties waar zaken mis waren, ging het in ruim de helft van de gevallen om onveilig gebruik van rolsteigers, omdat ze niet volgens de reglementen worden gebruikt.

Door de beperkte ruimte van kleine bouwlocaties in de binnenstad is het vaak moeilijk om het juiste materiaal op zijn plaats te krijgen en op te stellen. Ook ligt er vaker materiaal in de weg, waardoor ongelukken eerder gebeuren.

Ook ZZP’ers verplicht
Ook laten bedrijven hun ladders en trappen vaak niet jaarlijks laten keuren. Veel zzp’ers realiseren zich niet dat deze verplichting op bouwlocaties ook voor hen geldt. Stichting ZZP Nederland gaat zijn achterban hierover informeren.

Bij de bedrijven die tijdens deze controleronde een boete hebben gekregen, gaat de Inspectie SZW in 2013 opnieuw controleren

Einde bericht, bron: ZZP Nederland

Cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers en elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140

Voor praktische keurmeester cursussen kunt u uiteraard terecht bij Ingenium BV. Klik op de link voor de cursusinformatie, cursuslocaties en cursusinformatie:

Uiteraard kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen via 088-2450000 en info@ingeniumbedrijfsadvies.nl.


Terug