BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

NEN 3140 Keuzewijzer

NEN 3140 Keuzewijzer

NEN 3140 cursus keuzewijzer

Als Ingenium Bedrijfsadvies krijgen wij vaak vragen over welke NEN 3140 cursus past bij een organisatie dan wel bij de werkzaamheden die een medewerker gaat verrichten. Met behulp van de NEN 3140 cursus keuzewijzer proberen wij deze keuze te vergemakkelijken. Ook voorkomen we hiermee dat u of uw medewerker in een verkeerde NEN 3140 cursus komt.

Door middel  van een aantal vragen leiden wij u naar de juiste NEN 3140 cursus. Na de keuzewijzer leggen wij per cursus in een paar zinnen uit waarvoor de cursus bedoeld is.

 

Cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140

In de cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen leert u in 1 dag elektrische handgereedschappen en machines keuren volgens de norm NEN 3140. Tijdens deze cursus worden zowel 230V als 400V (krachtstroom) machines behandeld. Na afloop van de cursus kunt u uw eigen elektrische arbeidsmiddelen keuren maar ook optreden als externe keurmeester.

Cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 voor gevorderden

Voor reeds opgeleide keurmeesters hebben wij een cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 voor gevorderden opgezet. In de cursus verdiept de keurmeester de kennis ten aanzien van laste driefasenmachines, oudere machines. Daarnaast kan de NEN 3140 voor gevorderden prima als opfris- of herhalingscursus dienen.

Cursus Inspectie elektrische installaties volgens NEN 3140 en NEN 1010

Deskundige elektrotechnici mogen elektrische installaties inspecteren volgens NEN 3140 en NEN 1010. In deze praktisch opgezette cursus leert u allereerst de visuele inspecties. De verschillende metingen, van aardverspreidingsweerstand tot Z-loop worden in theorie en de praktijk behandeld. Na afloop kunt u de eigen installaties inspecteren volgens NEN 3140 en NEN 1010 maar deze ook als externe inspecteur uitvoeren.

Cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 (VOP)

De Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 (ook wel VOP NEN 3140 genoemd) is de elektrische veiligheidscursus  voor niet elektrotechnici die wel lichte elektrotechnische taken gaan verrichten zoals: vervangen van zekeringen, vervangen van wandcontactdozen, motoren, verlichting, etc. Na het volgen van de cursus kunnen de geslaagden door de werkgever worden aangewezen  als Voldoende Onderricht Persoon volgens de NEN 3140. In de volksmond ook wel VOP-er genoemd.

Cursus Vakbekwaam Persoon NEN 3140 (VP)

De Vakbekwaam Persoon NEN 3140 is de elektrische veiligheidscursus voor personen met een elektrotechnische vooropleiding.  In de cursus die een brug slaat tussen theorie en praktijk leren de cursisten op welke wijze ze complexe werkzaamheden aan of in de nabijheid van elektrische installaties kunnen uitvoeren. Na het met positief resultaat afronden van de cursus kunnen medewerkers worden aangewezen tot Vakbekwaam Persoon in het kader van de NEN 3140. In de volksmond ook wel VP-er genoemd.