BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Meten kettingrek van heftrucks

Cursus keuren heftruck Ingenium

Jaarlijks vinden vele ongevallen met heftrucks plaats. Vaak komt het neer op kantelende heftrucks en bedieningsfouten. Het aandeel van de ongevallen waarbij de hefketting bezwijkt neemt de laatste jaren toe. Des te belangrijker om tijdens de jaarlijkse keuring de kettingrek te meten.

Vanzelfsprekend is een heftruck keuring een uitgebreid proces. Een keuring dient te worden uitgevoerd door een deskundig keurmeester. Het meten van de kettingrek is slechts een klein onderdeel van de keuring.

Maximale rek

Een heftruckketting mag maximaal 2% rek hebben. De maximale rek is te berekenen met de volgende formule: 

 

 

Toepassing kettingrekmeter

Gemakkelijker is het om een kettingrekmeter te gebruiken. Fabrikant FB heeft een perfecte makkelijk te gebruiken meter ontworpen. In het volgende Engelstalige filmpje wordt de werking van deze kettingrekmeter uitgelegd. Klik HIER voor het filmpje.

Wilt u een praktische cursus keuren heftrucks volgen? Klik HIER voor nadere informatie.