BEL ME TERUG OF BEL 088 - 2450000 | Contact
Referenties
MB_1.jpgHoogveld_1.jpgDura-vermeer.jpgDJI.jpgBAM.jpgAB.jpgEnexis.jpgLogo Ce-EsterVolvo fabriek Gent IngeniumLogo VDV InspectiesLogo Brandweer TwenteLogo PostNL IngeniumLogo Kaercher IngeniumLogo Spie IngeniumLogo AldiLogo Ministerie van DefensieLogo DamenLogo Deventer ZiekenhuisLogo MennensLogo KentechLogo DAF TrucksDe Keurexpert

Weerstand beschermingsleiding

Meten beschermingsleiding Ingenium

Meting weerstand beschermingsleiding

Bij klasse I apparatuur dient de weerstand van de beschermingsleiding te worden gemeten. Bij deze meting wordt een hoge teststroom (tenminste 200 mA) door de aarddraad gevoerd. Sommige meetapparatuur heeft de mogelijkheid om een hogere stroom te gebruiken, te weten 10A of 25A. De reden om te kiezen voor een hoge stroom is tweeledig. Enerzijds wordt een nauwkeurige laagohmige meting uitgevoerd. Anderzijds werkt de meting als een destructieve test. Is de beschermingsleiding beschadigd en bestaat deze nog uit enkele koperdraadjes dan worden deze door de hoge teststroom doorgebrand.

In het volgende filmpje is de meting van de weerstand van de beschermingsleiding te zien. het gevolg van de 25A is duidelijk zichtbaar. Hiermee wordt tevens het nut bewezen van een hoge teststroom. Voor beschadigde kabels vormt het dan tevens een destructieve test.

Voor het filmpje klik HIER.

Wilt u een praktische keurmeester NEN 3140 cursus volgen? Klik dan HIER.

© Ingenium B.V.